करमा गीत (भरल भादों) | Best Karma geet lyrics

करमा गीत करमा के त्योहार पर गाया जाता है। करमा मे बहन अपने भाई की लंबी उम्र के लिए व्रत रखती है।

करमा का त्योहार भादों के महीना मे मनाया जाता है। इससे पहले तीज और इसके बाद जीतिया मनाया जाता है। करमा गीत से करमा त्योहार का शोभा बढ़ जाता है।

करमा

करमा गीत लिखा हुआ | भोजपुरी करमा गीत

भरल भादों भरल भादो फुटले बेलाउधन हे भरल भादों- – – – – -2।
काशी फूटल कुशी हे भरल भादो फूटलई बेला उधन हे भरल भादो।
घोड़वा चढ़ल आवथीन अपन भइया,
हे घूरी रे फिरी घूरी भइया लोढ़धीन बेलाउधन हे घूरी रे फिरी।
मचीमा बैठल तु दुलारी बहिन,
हे अंचरा अंचरा पसारी बहिन ले ह बेलाउधन हे अंचरा।
कइसी में लियो भईया बेलाउधन
हे मोरों रे गोदे मोरो गोदे मागीरथ भगीना हे मोरों रे गोदे।
मोरो पिछुअरवा बढ़ईया भईया
हे गढी रे दह गढी दह सोने के खटोलवा हो गढ़ी रे दह।
भगीना सुतइह बहिन सोने के खटोलवा
हे लई रे लह लेई लह कांशी और बेलाउधन हे लई रे लह।
काशी बेलाउधन बहिन करम के पूजनमा
हे मनाई रे लिह मनाई लिह करम गोसाई देव हे मनाई रे लिह।
करम देव दिहे भाई वरदनमा
हे युग रे जिह युग जीह भईया अन्जानो भईया है जन्मयुग जन्मयुग बढया भाभी मोर सिन्दुवा है।

इसे भी पढे:-

देशी करमा गीत लिखा हुआ | karma geet lyrics

bharal bhaadon bharal bhaado phutale belaudhan he bharal bhaadon- – – – – -2.
kaashee phootal kushee he bharal bhaado phootalee bela udhan he bharal bhaado.
ghodava chadhal aavatheen apan bhiya,
he ghooree re phiree ghooree bhiya lodhadheen belaudhan he ghooree re phiree.
macheema baithal tu dulaaree bahin,
he anchara anchara pasaaree bahin le ha belaudhan he anchara.
kaisee mein liyo bheeya belaudhan
he moron re gode moro gode maageerath bhageena he moron re gode.
moro pichhuarava badheeya bheeya
he gadhee re dah gadhee dah sone ke khatolava ho gadhee re dah.
bhageena sutih bahin sone ke khatolava
he laee re lah leee lah kaanshee aur belaudhan he laee re lah.
kaashee belaudhan bahin karam ke poojanama
he manaee re lih manaee lih karam gosaee dev he manaee re lih.
karam dev dihe bhaee varadanama
he yug re jih yug jeeh bheeya anjaano bheeya hai janmayug janmayug badhaya bhaabhee mor sinduva hai

अगर आपको यह लोकगीत अच्छा लगे तो इस वेबसाईट के notifications को अनुमति दे।

Leave a Comment